Minestrone

Italiensk grøntsagssuppe

Fremgangsmåde

  • Skær alle grønsager i tern og kålen skæres i strimler.
     
  • Varm olivenolie i en gryde over middel varme. Lyn steg løg, hvidløg og tilføj gulerødder, kartoffel, grønne bønner, squash, bladselleri og kål. Tilsæt vand og lad suppen koge i 10 min. Herefter tilsættes tomaterne, krydr med salt og peber. Det hele koges yderligere 1½ time.
     
  • Porre lynsteges med en smule olivenolie og de arrangeres i skåle og suppen hældes over. Drys med persille eller fennikel. Serveres med ristes brød.
     
  • Tilsæt evt. nogle dåse cannellini bønner før servering. Minestrone kan også serveres sammen med meget små al dente kogte pasta.
     

Ingredienser

  • 1 mellemstor squash
  • 100 g  grønne bønner
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor kartoffel
  • 200 g kål ex spidskål, grønkål etc.
  • 1 L vand
  • 1 ds tomater
  • 1 porre
  • Ekstra Jomfru Olivenolie
  • Salt, peber og lidt frisk fennikel eller persille