Linse- og tomatgryderet

Fremgangsmåde

  • Skyl linserne. Skræl gulerod, løg og skær dem i fine tern. Vask og skær selleri i skiver. Kom alle grønsager og linser i en gryde sammen med tomat sauce, olivenolie og lidt salt. Dæk det hele til med vand, og lad det koge indtil det er mørt.
     
  • Bland halvdelen af det hakkede kød, salt og peber godt sammen, form det til kødboller og dem på panden, hvorefter de stilles til side.
     
  • Steg den anden halvdel af kødet på en pande i olivenolie og krydr med salt og peber.
     
  • Herefter tilsættes kødbollerne, og det hele blandes forsigtigt sammen med linserne.
     
  • Inden servering gives hver enkelt anretning et ekstra dryp olivenolie.

Ingredienser

  • 400 g linser
  • 400 g hakket kød, gerne både hakket okse- og svinekød
  • 200 g tomat sauce
  • 1 gulerod
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 bdt. frisk persille
  • 3 løg
  • Monini Delicato extra jomfru olivenolie
  • Salt & peber