Artiskokhjertesalat

Fremgangsmåde

  • Fjern de yderste blade på artiskokkerne, så det kun er hjertet, der er tilbage. Læg dem i en skål med koldt vand og lidt citronsaft for at undgå oxidering.
     
  • Skær artiskokhjerter fint og mariner dem i en time i saft fra 3 citroner, 4 spsk olivenolie, salt og peber.
     
  • Mayonnaise: Bland æg, æbleeddike, lidt citronsaft, salt og peber i en skål og pisk kraftigt med en elpisker i et par minutter. Tilsæt nu olivenolie lidt efter lidt under konstant piskning, indtil den ønskede konsistens opnås.
     
  • Dræn de marinerede artiskokhjerter og smag til med salt. Anret i 4 små skåle med 2 spsk mayonnaise i bunden, og top med artiskokhjerter og høvlet parmesan.

Ingredienser

  • 4 personer
  • Ingredienser
  • 8 artiskokker
  • 150 ml frisk presset citronsaft
  • Monini Delicato ekstra jomfru olivenolie
  • Salt & peber
  • 1 æg
  • 1 spsk æblecidereddike
  • Høvlet parmesan ost